In anul 2016, a aparut in Ed.Minerva publicatia “Calatorii in centrul gandirii” realizata de catre Prof.univ.Dr.Alexandru Vlad Ciurea prin multiple interviuri acordate domnului reporter de la Romania Libera – dl.Tudor Artenie.
Aceasta publicatie literara a starnit un extraordinar interes in lumea cititorilor din tara intrucat intreg stocul primei editii s-a epuizat complet.
Prezenta lucrare prezinta in mod cronologic evolutia neurochirurgiei romane, in principal in centrul universitar Bucuresti – Sp.Clinic de Urgenta “Bagdasar-Arseni” cu o experienta de peste 40 de ani.
Printr-o intamplare fericita, prezenta monografie a fost tradusa in limba engleza, fiind publicata in Canada, si este de asemenea disponibila pe internet.
Consideram ca orice fel de publicatie legata de domeniul neurochirurgiei si de interes general este valoroasa si reprezinta inca o fateta atat de importanta in vitraliul de dezvoltare a neurochirurgiei din aceasta tara.
Cu atat mai mult, cu cat lucrarea de fata este scrisa intr-un stil extrem de captivant (tip interviu) si practic nu o poti lasa necitita pana la final.