Termeni si conditii

TERMENI SI CONDITII DE UTILIZARE A SITE-ULUI

Societatea Romana de Neurochirurgie cu sediul in Clinica I de Neurochirurgie, Spitalul Clinic de Urgenta Bagdasar Arseni, Bucuresti, Sos. Berceni, nr.10-12, sector 4, in calitate de proprietar al website-ului www.rsn.ro isi rezerva dreptul de a schimba si actualiza in orice moment, continutul acestui website, precum si Termenii si conditiile de utilizare, fara niciun fel de notificare prealabila.

Prezentul site web, denumit in continuare www.rsn.ro este un site de informare cu privire la activitatea Societatii Romane de Neurochirurgie. Continutul site-ului este public, iar accesul la informatii este permis oricarui utilizator care doreste sa fie informat despre noutati din domeniul neurochirurgiei (simpozioane, cursuri, conferințe, întâlniri neurochirurgicale de mai mică sau mai mare importanță).

TAXA DE MEMBRU

Vă atenționăm că odată ce ați plătit taxa, aceasta nu se mai poate returna.

Istoricul tranzacției este eliminat din baza de date a site-ului odată ce modificarea statusului dvs. este confirmat – cel mult 10 zile.

POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

Accesul la sectiunile, informatiile si serviciile de pe site se face in mod liber, fara necesitatea crearii unui cont si fara necesitatea utilizarii datelor de logare pentru a avea acces la informatii. Informatiile colectate sunt supuse politicii de confidentialitate si nu pot fi transferate catre terti fara acordul posesorului. Datele cu caracter personal vor fi folosite in scop strict profesional, pentru imbunatatirea serviciilor oferite catre clienti.

Administratorul site-ului poate colecta informatii privind vizitele pe site, paginile vizitate, adrese IP si alte date statistice utilizand diferite tehnologii, in vederea imbunatatirii continutului informativ prezent pe site. Datele nu vor fi facute publice.

Daca se observa o incalcare flagranta a termenilor si conditiilor de utilizare a site-ului, operatorul de site poate bloca accesul anumitor IP-uri la continutul www.rsn.ro.

Administratorul nu isi asuma responsabilitatea pentru pierderile de informatii cauzate de virusi informatici.

DREPTUL DE PROPRIETATE, COPYRIGHT

Continutul acestui site este protejat de catre Legea drepturilor de autor din Romania, precum si de dispozitiile privitoare la copyright (Legea nr. 8/1996, cu modificarile si completarile ulterioare – privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Continutul www.rsn.ro poate fi folosit numai in scopuri personale, prin respectarea termenilor impusi de operatorul site-ului. Este interzisa modificarea, publicarea, transmiterea, participarea la transferul sau vanzarea, reproducerea, crearea de elemente derivate, distribuirea, afisajul public sau utilizarea in scop comercial a materialelor si a continutului site-ului, fara acordul proprietarului de drept, adica www.rsn.ro sau fara mentionarea sursei.

Societatea Romana de Neurochirurgie nu se face raspunzatoare de eventualele prejudicii, litigii ce pot aparea in urma copierii, stocarii, modificarii ori transferului intregului ori a unei parti din continut in orice mediu.

PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

1. DEFINITII:

Securitatea – Masurile de securitate a datelor cu caracter personal sunt stabilite astfel incat sa confere un nivel adecvat de protectie a acestora.

Informarea – Informarea persoanelor, cu ale caror date Societatea Romana de Neurochirurgie intra in contact, se face de catre institutia ce prelucreaza datele personale vizate. Politica referitoare la securitatea datelor din cadrul Societatii Romane de Neurochirurgie este afisata pe site-ul organizatiei: www.rsn.ro.

Notificarea – Societatea Romana de Neurochirurgie notifica in scris Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, cu privire la categoriile de date prelucrate.

Confidentialitatea – Persoanele care prelucreaza datele cu caracter personal sau care intra in contact cu astfel de date, au prevazute responsabilitati specifice in fisa postului, iar in contractul individual de munca exista anexa cu privire la clauza de confidentialitate, cuprinsa si in Regulamentul de Ordine Interioara al societatii. Persoana imputernicita are obligatia de a actiona doar in baza instructiunilor primite de la operator.

2. DATELE CU CARACTER PERSONAL

Datele cu caracter personal apartinand categoriilor de persoane mentionate la capitolul 1: membri si potentiali membri ai Societatii Romane de Neurochirurgie sunt prelucrate cu buna-credinta si in conformitate cu dispozitiile legale in vigoare.

Datele cu caracter personal sunt colectate numai in scopuri determinate, explicite si legitime, iar prelucrarea ulterioara nu va fi incompatibila cu aceste scopuri.

Datele cu caracter personal ce fac obiectul prelucrarii sunt adecvate, pertinente si neexcesive prin raportare la scopul in care sunt colectate.

Datele cu caracter personal care fac obiectul prelucrarii sunt exacte si, daca este cazul, actualizate.

Datele cu caracter personal nu se stocheaza pentru o perioada mai lunga decat este necesar pentru realizarea scopurilor in care au fost colectate.

Datele cu caracter personal se prelucreaza in conformitate cu drepturile persoanei vizate.

Persoanele ale caror date sunt prelucrate, au dreptul de a obtine de la Societatea Romana de Neurochirurgie, la cerere si in mod gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau stergerea acestora, in masura in care prelucrarea nu este conforma cu Legea 677/2001 sau datele sunt incomplete ori inexacte.

Se iau masurile tehnice si organizatorice adecvate pentru protejarea datelor cu caracter personal impotriva distrugerii accidentale sau ilegale, pierderii, modificarii, dezvaluirii sau accesului neautorizat.

Datele cu caracter personal, incidente indeplinirii contractelor, la care Societatea Romana de Neurochirurgie este parte, nu pot forma obiectul unui transfer catre terti. Informatiile inregistrate si stocate sunt destinate utilizarii de catre Operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari, cu consimtamantul persoanei vizate: persoana vizata, reprezentantilor legali ai persoanei vizate, partenerii contractuali ai operatorului, si altor companii din acelasi grup cu operatorul. Autoritatile publice centrale si locale carora li se comunica, in cadrul unei competente speciale de ancheta, nu vor fi considerate ca destinatari si, in consecinta, nu este necesar consimtamantul persoanei vizate (de exemplu: instante de judecata, procurori, organe de urmarire penala etc.).

Persoana vizata are dreptul de a se opune in orice moment, din motive intemeiate si legitime, ca datele care o vizeaza sa faca obiectul unei prelucrari, cu exceptii asa cum prevede legea. In caz de opozitie justificata, prelucrarea datelor nu mai poate viza datele in cauza. De asemenea, persoana vizata are dreptul de a se opune, in orice moment si cu titlu gratuit si fara nicio justificare, ca datele care o vizeaza sa fie prelucrate in scopuri de marketing direct, in numele Operatorului sau tertului sau sa fie dezvaluite unor terti. Pentru acest lucru persoana vizata se va adresa o cerere scrisa, datata si semnata, iar masurile luate de catre Operator vor fi comunicate in 15 zile de la data cererii.

POLITICA DE SECURITATE A PRELUCRARILOR DE DATE CU CARACTER PERSONAL

Datele personale ale fiecarui Utilizator si/sau Cumparator sunt confidentiale si vor fi folosite de catre Societatea Romana de Neurochirurgie numai in scopul declarat al acestui site (informare, vizitare, exprimare de opini), cu respectarea dispozitiilor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. Societatea noastra se obliga sa nu furnizeze, direct sau indirect, aceste date unei terte persoane, afara de exceptiile reglementate expres de lege.

Datele personale ale utilizatorilor se stocheaza intr-o baza de date, protejata cu user si parola. De asemenea, datele de conectare ale clientilor pe site sunt stocate criptat in aceasta baza de date.

Orice incercare de accesare a datelor personale ale utilizatorilor site-ului constituie infractiune si se pedepseste ca atare.

MODEL NOTA DE INFORMARE PRIVIND PROTECTIA DATELOR PERSONALE

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Societatea Romana de Neurochirurgie are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra, un membru al familiei dumneavoastra ori o alta persoana. Scopul colectarii datelor este: reclama, marketing si publicitate.

Informatiile inregistrate sunt destinate utilizarii de catre operator si sunt comunicate numai urmatorilor destinatari: persoanei vizate, reprezentanti legali ai persoanei vizate, imputernicitul operatorului, alte companii din acelasi grup cu operatorul. Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei.

Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata la sediul Societatii Romane de Neurochirurgie. De asemenea, va este recunoscut dreptul de a va adresa justitiei. Daca unele din datele despre dumneavoastra sunt incorecte, va rugam sa ne informati cat mai curand posibil.